Aloë arborescens met bruin grijze terracotta pot

De Aloë zorgt meer voor jou dan hij zelf zorg nodig heeft. Een mooie verschijning in een mooi bruin grijze terracotta pot.

De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Midden-oosten. Deze vetplant of succulent is tegenwoordig wijdverspreid in de Caraïben, Midden Amerika en Aziatische landen. Vanwege de vele eigenschappen van het sap, wordt de plant volop gekweekt voor dranken, wondmiddel, zonnebrand en cosmetica. Het dikke blad groeit vanuit een basis en is maximaal 60cm lang. Op de randen van het pastelkleurige groengrijze blad zijn kleine tandjes aanwezig.

De Aloë Vera heeft maar weinig water nodig, omdat de plant het water kan opslaan in zijn geleiachtige bladeren. In de periode tussen april en oktober heeft de plant een beetje water nodig om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt. In het najaar en de winter staat deze vetplant het liefst weken zonder water. Je kan een Aloë Vera op een standplaats van half schaduw tot in de volle zon zetten. De kamerplant kan direct zonlicht verdragen. Op een lichtere locatie zal de plant sneller groeien, maar ook meer water verbruiken. Verder van het raam wordt de kans op rot groter.

Plants
Potsize 21 cm
Height 45 cm

Aloë arborescens met bruin grijze terracotta pot

  • Product Code: ED18
  • 30.95€

  • Ex Tax: 28.39€

  • Free shipping from €100,- BE/NL/DE

Tags: Aloë arborescens met bruin grijze terracotta pot