Pachira met gevlochten stam

Watercacao, geldboom of Pachira. Het maakt ons niet uit hoe u hem noemt, het is gewoon een mooie palm, met een prachtige, gevlochten stam.

De watercacao komt uit Zuid-Amerika en groeit daar op land dat regelmatig overstroomt. De boom kan tot twintig meter hoog groeien. Zo groot wilt u ze niet in huis hebben, dus als sierplant wordt de plant verkocht in handzamer maten van 50 tot 200 cm. In Azië, waar de plant bekend staat als ‘Malabar kastanje’ wordt de boom ook wel ‘geldboom’ genoemd. In dat werelddeel staat de plant symbool voor zakelijk succes, dus daar komt u ze veel tegen in kantoren en bedrijven.

watercacao; pachira aquatica; pot 19 cm; hoogte 90 cm; groene plant; lichte plek in huis

De Watercacao heeft als tropische plant veel zonlicht nodig, maar mag niet in de zon zelf staan. Daar kunnen de bladeren van verbranden. De kamerplant bloeit niet en groeit minder snel dan de wilde variant. De plant heeft eens per drie weken veel water nodig. Let op: u kunt wachten tot de grond uitgedroogd is. In de winter kunt u voorkomen dat het blad uitdroogt door regelmatig te sproeien. Verbrande bladeren worden geel. Bruine bladeren zijn het gevolg van teveel of te weinig water. Deze bladeren kunt u meteen weghalen. De Watercacao kunt u het beste in het najaar tot op de kruin snoeien. De stam zal dan opnieuw vertakken, zodat u de plant mooi compact kunt houden, zonder lelijke uitlopers.

Plants
Potsize 19 cm
Height 90 cm

Pachira met gevlochten stam

  • Product Code: BA19
  • 31.95€

  • Ex Tax: 29.31€

  • Free shipping from €100,- BE/NL/DE

Tags: Pachira met gevlochten stam