• Coffea in Nairobi pot

Coffea in Nairobi pot

Coffea ’Arabica’ Wist u dat de koffiebonen uit mijn rode bes komen? En dat koffie al 1.500 jaar geleden ontdekt is door een geitenhoeder? Koffie is dus een oeroud natuurproduct! Na bestuiving ontstaan er rode bessen, waarin zich 2 zaden ontwikkelen tot de welbekende koffiebonen. Ik ben een plant die zichzelf bestuift waarbij na ongeveer 15 weken vanaf het bloeien, koffievruchten zullen ontstaan. Ik ga bloeien vanaf mijn 3e jaar en blijf tot mijn 10e jaar koffiebonen produceren. In huis maak ik geen besjes, maar ben ik met mijn glimmend groene blad en houtige uitstraling ook zeker van sierwaarde voor uw interieur.

De Coffea Arabica, koffieplant of koffieboom is van oorsprong afkomstig uit Ethiopië. Deze kamerplant heeft prachtig glimmende bladeren en er kunnen echte koffiebonen aan groeien. De koffieboom behoort tot de plantenfamilie Rubiaceae. Verzorgingstips: De koffieplant mag in huis op een lichte plek maar niet direct in de zon, geef de koffieplant 1x per week water.

koffieplant; coffea arabica; pot 12 cm; hoogte 25 cm; groene plant; lichte plek in huis; bloeit eens per vier jaar

De koffieplant mag in huis op een lichte plek. Hij mag achter het raam op het oosten of westen, maar niet op het zuiden. Houdt de temperatuur constant.

Plants
Potsize 21 cm
Height 25 cm

Coffea in Nairobi pot

  • Product Code: VDE21
  • 27.95€

  • Ex Tax: 25.64€

  • Free shipping from €100,- BE/NL/DE

Tags: Coffea in Nairobi pot